woensdag 4 december 2013

Recept voor spinazie-preitaartje

Jeetje! Ik heb vandaag toch lekker gegeten! Ik heb voor het eerst zelf deeg gemaakt, en dat was echt een succes. Eerder gebruikte ik altijd van die kant en klare plakjes deeg voor hartige taart, maar altijd bleef het deeg soppig en nat. Dit keer niet! Hieronder het recept:

 Benodigdheden voor het deeg:
    -          200 gram bloem
    -          100 gram boter
    -          1 ei of drie eetlepels water
    -          zout
     (je kan natuurlijk ook kant en klaar deeg  
      gebruiken)

Benodigdheden voor de vulling:
    -          prei
    -          spinazie
    -          cashewnoten
    -          creme fraiche
    -          ei
    -          geraspte kaas
    -          peper en zout




Je begint met het maken van het deeg. Je zeeft de bloem en doet de boter er in kleine blokjes bij. Hiervan maak je eerst een kruimeldeeg. Wanneer je lekkere deegkruimels hebt doe je het zout er bij en voeg je het (losgeklopte) ei of het water toe. Doe dit in kleine beetjes, zodat je goed kan controleren of het deeg niet te slap wordt. Je kneed tot er een mooi stevig deeg ontstaat en hier rol je een bal van. Wikkel het in plastic folie en laat het eventjes rusten in de koelkast.
Ondertussen kan je lekker een dutje doen, maar je kan ook alvast beginnen met de vulling.
Snij de prei in ringen en de cashewnoten iets kleiner. Vervolgens bak je de prei en verse spinazie in de wok zodat het lekker kan slinken en het vocht er uit komt.
Je klopt het ei los in een bakje en roert hier de creme fraiche doorheen, zodat er een mooi glad papje ontstaat
Vervolgens vet je de vorm in met olijfolie (ik had een superhandige minispringvorm) en bekleed je de vorm met het deeg .
Daarna gooi je je groentjeprutje in de vorm en giet je het ei/creme fraice mengsel over de groenten heen. Om het helemaal lekker te maken strooi je geraspte kaas over het taartje.
Daarna kan ie in de oven, 20 tot 30 minuten op 220 graden. Het is wel handig om tussendoor even te checken of alles goed gaat. Je kan er met een mes of vork inprikken om te kijken of de binnenkant nog vochtig is.
Wanneer je denkt dat ie gaar is haal je m uit de oven (duh).

Ik zat tijdens het eten te denken dat het ook echt superlekker zou zijn om er brokjes geitenkaas door heen te doen. Verder was ie echt heel erg lekker! Vooral het deeg was goed gelukt, lekker bros en een beetje kruimelig.

Carmen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten