Jeetje! Ik heb vandaag toch lekker gegeten! Ik heb voor het eerst zelf deeg gemaakt, en dat was echt een succes. Eerder gebruikte ik altijd van die kant en klare plakjes deeg voor hartige taart, maar altijd bleef het deeg soppig en nat. Dit keer niet! Hieronder het recept:
- 200 gram bloem
-
100 gram boter
-
1 ei of drie eetlepels water
-
zout
(je kan
natuurlijk ook kant en klaar deeg
gebruiken)
Benodigdheden
voor de vulling:
-
prei
-
spinazie
-
cashewnoten
-
creme fraiche
-
ei
-
geraspte kaas
-
peper en zout
Je begint met het maken van het deeg. Je zeeft de bloem en doet de boter er in kleine blokjes bij. Hiervan maak je eerst een kruimeldeeg. Wanneer je lekkere deegkruimels hebt doe je het zout er bij en voeg je het (losgeklopte) ei of het water toe. Doe dit in kleine beetjes, zodat je goed kan controleren of het deeg niet te slap wordt. Je kneed tot er een mooi stevig deeg ontstaat en hier rol je een bal van. Wikkel het in plastic folie en laat het eventjes rusten in de koelkast.
Ondertussen
kan je lekker een dutje doen, maar je kan ook alvast beginnen met de vulling.
Snij de prei
in ringen en de cashewnoten iets kleiner. Vervolgens bak je de prei en verse
spinazie in de wok zodat het lekker kan slinken en het vocht er uit komt.
Je klopt het
ei los in een bakje en roert hier de creme fraiche doorheen, zodat er een mooi
glad papje ontstaat
Vervolgens
vet je de vorm in met olijfolie (ik had een superhandige minispringvorm) en bekleed
je de vorm met het deeg .
Daarna gooi
je je groentjeprutje in de vorm en giet je het ei/creme fraice mengsel over de
groenten heen. Om het helemaal lekker te maken strooi je geraspte kaas over het
taartje.
Daarna kan
ie in de oven, 20 tot 30 minuten op 220 graden. Het is wel handig om tussendoor
even te checken of alles goed gaat. Je kan er met een mes of vork inprikken om
te kijken of de binnenkant nog vochtig is.
Wanneer je
denkt dat ie gaar is haal je m uit de oven (duh).
Ik zat
tijdens het eten te denken dat het ook echt superlekker zou zijn om er brokjes
geitenkaas door heen te doen. Verder was ie echt heel erg lekker! Vooral het
deeg was goed gelukt, lekker bros en een beetje kruimelig.
Carmen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten